17/01/2024

ОНЛАЙН-ПОДІЯ «Кластерний обмін ЄС – Україна: Підняття співпраці на новий рівень»

 Відбулася ОНЛАЙН-ПОДІЯ «Кластерний обмін ЄС – Україна: Підняття співпраці на новий рівень» 16 січня 2024, яка стала фінальною подією після стажування перших 4 українських кластерів у приймаючих кластерах ЄС в рамках програми міжнародного обміну досвідом та стажування Job Shadowing завдяки програмі EU4Business: SME Recovery, Competitiveness and Internationalisation”

Відкривали захід президент європейського кластерного альянсу Антоніо Ново та керівник компоненту розвитку кластерного руху в Україні GIZ Ukraine Анна Гайдучок.
Виконавча директорка Львівський кластер медичного бізнесу
/ Lviv cluster of medical business
серед інших 4 українських кластерів прийняла участь у стажуванні, відвідавши німецький кластер наук про життя BioRN, який успішно працює вже понад 10 років та обʼєднує наукові інституції, приватні компанії та стартапи регіону Рейн-Неккар.
На вебінарі відбулося представлення результатів стажування, панельна дискусія між приймаючими кластерами, а також групові дискусії на тему потенційної майбутньої співпраці, того яка підтримка буде нам необхідна в майбутньому та чому стажування є «він-він» як для приймаючого кластеру, так і для того, хто проходив стажування.
Закривали захід панельною дискусією між практиками на тему «Що ми можемо зробити разом для підтримки України в процесі подальшої інтеграції кластерів в ЄС?». Під час якої виступали: Даніель Косніта,Президент Румунської кластерної асоціації та Європейської платформи кластерної співпраці, Dr.-Ing. Герд Майєр цу Кекер
Керівник регіональної трансформації та економічного розвитку VDI/VDE Innovation + Technik GmbH та Ален Тубіана Керівник магістерської програми «Колективний розум та інноваційні екосистеми в Європі».
В кінці заходу учасники отримали сертифікати, які засвідчують участь в ініціативі стажування, спрямованій на отримання практичних знань та передачу навичок у сфері кластерного менеджменту.
Дякуємо нашим партнерам з розвитку GIZ за унікальну можливість бути серед перших та отримати знання з кластерного менеджменту на практиці!

Немає коментарів:

Дописати коментар